ناشناس ( تحصیلات : سیکل ، 38 ساله )

در تصمیم گیری های خود زمان بسیاری تلف میکنم و نمی توانم زود به نتیجه برسم. طوری که خودم هم خسته میشوم. دوست دارم مانند دیگران زود به نتیجه برسم و ذهنم اسوده باشد. اطرافیان هم از تردیدهای من اذیت میشوند و گاهی اعتراض می کنند. چکار کنم نمی خواهم با همسرم در این مورد به اختلاف بیفتم.


مشاور (خانم قربانی)

با سلام و احترام خدمت شما همراه گرامی سایت راسخون.
از شک و تردیدهای خود خسته شده اید. مدت زمانی که برای اعلام نظر و یا شروع کار صرف می کنید بسیار زیاد است و نگرانید مبادا همین امر سبب دلزدگی همسرتان گردد.
دوست جوان، تردید در تصمیم گیری از عوامل مختلف نشات میگیرد از جمله کمال گرایی بیش از حد، جزیی بینی، نداشتن اعتماد به نفس، ترس از شکست و تایید نشدن، ترس از مقایسه شدن و... . در این زمینه چند توصیه به شما ارائه میگردد امیدارم با کاربست ان مشکل مرتفع گردد:
- به اطرافیان خود خوب نگاه کنید، خواهید دید انها هم اشتباه میکنند اما این اشتباه، فاجعه و پایان انها و یا بی ارزشی ایشان نیست و با گذشت زمان همه چیز به راحتی فراموش میشود و زندگی همچنان جریان دارد.
- به یاد داشته باشید قرار نیست که همیشه درست ترین کار را انجام دهید و یا عالی ترین تصمیم را بگیرد، بلکه کافی ست که تصمیم خود را بدون اساس و بدون فکر اتخاذ نکنید و مابقی را به خدا بسپارید.
- نتیجه گرا نباشید. انسان مامور به وظیفه است نه نتیجه. نتیجه امور دست خداوند است. شما فقط تلاش کنید و بخاطر ترس از نتیجه خود را خسته نکنید.
- به خود اجازه اشتباه کردن بدهید. دنیا به آخر نمیرسد. مخصوصا زمانی که تردیدتان شما را بسیار آزار میدهد، فقط به امور از ان مرحله فکر کنید و اعلام موضع نمایید حتی اگر اشتباه باشد. گاهی اشتباه کردن خیلی بهتر از سکون و تردید است. این کار به مرور ریسک پذیری شما را بالا برده و جرات مندتر میشوید.
- به خودتان فکر کنید نه ارزیابی دیگران. دیگران در هر حالتی می توانند یک نوع اعتراض یا ایراد را پیدا کنند.
- در تصمیم گیری ها، همه جوانب را در نظر نگیرید بلکه فقط نکات موارد اساسی را بنای تصمیم گیری خود قرار دهید تا زودتر به نتیجه برسید. زیرا که بر اساس تزاحمات دنیایی ما هیچگاه نمیتوانیم به طور همزمان همه چیز را به پیش ببریم یا داشته باشیم.
- اعتماد به نفس خود را تقویت کنید با مطالعه و انجام تمرین های کتاب های خودیار در این موضوع.
- به کارشناس طب اسلامی مراجعه کرده و برای تعدیل مزاج تان از ایشان کمک بگیرید.
در پناه حق و عاقبت بخیر باشید.